Companii

Deloitte/ZF CFO Summit 2022: Răzvan Popescu, CFO Romgaz: Cel mai mult mă tem de instabilitatea economică şi de creşterea ratelor dobânzilor. „Inflaţia va fi de două cifre, dar depinde cât timp va fi de două cifre.“

Răzvan Popescu, CFO Romgaz

Răzvan Popescu, CFO Romgaz

Autor: Răzvan Botea

28.04.2022, 17:40 278

Răzvan Popescu, directorul financiar al Romgaz, cel mai mare producător român de gaze naturale, a spus, la CFO Summit 2022, că cele mai mari semne de întrebare pentru perioada următoare sunt legate de instabilitatea economică, creşterea dobânzilor şi a inflaţiei.

„Cel mai mult mă tem de instabilitatea economică ÅŸi de creÅŸterea ratelor dobânzilor. Vedem că inflaÅ£ia avansează. Va fi de două cifre,  dar depinde cât timp va fi de două cifre. Având o bază scăzută anul trecut, cu creÅŸterea preÅ£urilor la energie, era clar că va merge pe tot lanÅ£ul“, a spus Răzvan Popescu. El a adăugat că acÅ£iunile băncii centrale europene sunt foarte importante în perioada următoare, în contextul creÅŸterii inflaÅ£iei ÅŸi a preÅ£urilor la energie.

„Întrebarea este cât de repede va reuşi Europa să se adapteze la criza energiei şi a materiilor prime induse de războiul din Ucraina şi care vor fi deciziile Băncii Centrale Europene“, a spus el.

Deloitte România, cu sprijinul platformelor media ale ZF a organizat marţi, 19 aprilie, a treia ediţie a CFO Summit, evenimentul Deloitte dedicat specialiştilor din departamentele financiare ale companiilor. Anul acesta, tema evenimentului a fost digitalizarea departamentelor financiare ale companiilor. La videoconferinţă, a cărei înregistrare poate fi urmărită pe paginile de Facebook Deloitte România şi Ziarul financiar, au participat specialiştii Deloitte şi directorii financiari ai unora dintre cele mai mari companii din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO