Companii

Delta ACM merge afară cu 63 mil. € la capital. Până acum, contracte autohtone de zeci de mil. euro

Delta ACM merge afară cu 63 mil. € la capital. Până acum, contracte autohtone de zeci de mil. euro

Delta ACM şi-a adjudecat şi contractul de 23,6 milioane de euro fără TVA pentru întreţinerea autostrăzii Bucureşti - Piteşti şi a centurii Piteşti, alături de Straco Grup (Alexandru şi Traian Horpos) şi Romstrade (Nelu Iordache)

Autor: Liviu Iancu - Mediafax, Andreea Mioara Neferu

18.04.2011, 23:45 818

După majorare, capitalul firmei va fi de 260,7 milioane de lei(circa 63 milioane de euro). Peste 99,99% din capitalul social alfirmei vor fi deţinute, în urma majorării, de către FloreaDiaconu.

"Am majorat capitalul social al companiei fiindcă dorim ca DeltaACM să fie privită cu mai multă încredere de către actualii şipotenţialii clienţi, în special pe pieţele externe. Anul 2010 afost un an de referinţă în istoria companiei, Delta intrând pepiaţa construc­ţiilor în mai multe ţări din Africa şi OrientulMijlociu", a declarat Florea Diaconu, propri­etarul Delta ACM. El aadăugat că potenţialul companiei pe care o conduce poate fi maibine pus în valoare având un nivel al capitalului social care săcompleteze, din punctul de vedere al atractivităţii, "portofoliulde lucrări".
Delta ACM a semnat în luna februarie un contract pentru construireaunui tronson de autostradă în Irak, în valoare de 66,7 milioane dedolari (47,8 milioane de euro). Astfel, compania va construi untronson de 20,6 kilometri din autostrada Erbil - Koya, cu o lungimetotală de 58,3 kilometri.
Pentru acest an, Diaconu estimează o cifră de afaceri de 115milioane de euro, în creştere cu 24 milioane de euro faţă de 2010,datorită lucrărilor pe care le va realiza în străinătate.
Compania Delta ACM este considerată, potrivit informaţiilor apăruteîn presă, una dintre firmele apropiate Partidului Democrat Liberal(PDL), având în vedere că în urmă cu câţiva ani printre directoriicompaniei se număra şi Ionel Pirpiliu, fratele lui Ştefan Pirpiliu,actualul deputat din colegiul 13 al sectorului 3.
Astfel, Delta ACM a avut uşa deschisă pentru contractele deinfrastructură din sec­torul 3 al Capitalei, care i-a încre­dinţat,prin negociere fără anunţ de par­ti­cipare o parte semnificativădin contractele sale pentru reparaţii de străzi, trotuare sauparcări.
Totodată, anul trecut Delta ACM a câştigat două dintre cele maiimportante contracte atribuite de CNADNR. Astfel, în consorţiu cuaustriecii de la Strabag şi cu C&I Euroconstruct, firmăcontrolată de omul de afaceri Ion Comuşi, Delta ACM a câştigat aldoilea cel mai mare contract atribuit de CNADNR, pentrumodernizarea DN 67B Scoarţa - Piteşti, între kilometrii 0 şi 188.Valoarea contractului se ridică la 86,5 milioane de euro fără TVA.
De asemenea, Delta ACM şi-a adjudecat şi contractul de 23,6milioane de euro fără TVA pentru întreţinerea autostrăzii Bucureşti- Piteşti şi a centurii Piteşti, alături de Straco Grup (Alexandruşi Traian Horpos) şi Romstrade (Nelu Iordache).
Compania, înfiinţată în 1993, este spe­cializată în construirea şirepararea dru­murilor, printre lucrările realizate fiindreabilitarea sistemului rutier de pe mai multe străzi dinBucureşti, precum şi modernizarea unor drumuri judeţene şinaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO