Companii

Deutsche Bahn confirma discutiile pentru Romtrans

22.08.2008, 19:50 16

Compania germana Deutsche Bahn, unul dintre principalii operatori feroviari din Europa, poarta discutii pentru preluarea firmei romanesti de transport Romtrans, printr-o tranzactie estimata la 80-100 de milioane de euro, potrivit Financial Times Deutschland, care nu precizeaza sursa informatiei. ZF a anuntat in luna februarie ca cele doua firme sunt in negocieri. Romtrans este interesanta pentru investitori pentru spatiile logistice si infrastructura de care dispune, potrivit analistilor contactati de ZF.
"DB Logistics este in discutii cu Romtrans pentru o cooperare in vederea dezvoltarii serviciilor de transport in Europa de Est", au spus pentru ZF reprezentantii DB Lo-gistics, divizia de transport si logistica a Deutsche Bahn. Deustche Bahn si-a anuntat de la sfarsitul anului trecut intentia de a intra pe pietele din Romania si Polonia, afirmand ca are programate investitii de pana la 100 de milioane de euro pentru fiecare tara in parte. Reprezentantii Romtrans nu au dat nicio declaratie pana la inchiderea editiei.
Deutsche Bahn este cel mai mare operator feroviar din Europa si estimeaza in acest an venituri de circa 34,2 miliarde de euro. Potrivit cotidianului german, achizitia ar fi de importanta strategica pentru Deutsche Bahn.
Romtrans a fost privatizata in 1994, fiind detinuta integral de salariati. Potrivit informatiilor de pe site-ul companiei Romtrans a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 78 de milioane de euro si detine participatii de capital la 10 societati comerciale din Romania si 7 din strainatate. Compania are o retea proprie de depozite in marile orase ale tarii, suprafata acoperita ridicandu-se la 64.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO