Companii

Dezvoltatorii privesc cu prudenţă segmentul de rezidenţial pentru închiriere. Păstrează apartamente în proiectele noi, dar sunt reticenţi în a construi blocuri dedicate

AFI Home North este primul proiect construit special pentru închirieri de locuinţe din Bucureşti

AFI Home North este primul proiect construit special pentru închirieri de locuinţe din Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu

28.09.2023, 18:00 646

Proiectele rezidenţiale dezvol­tate de la început pentru a fi închiriate sunt o normalitate în Europa Centrală şi de Vest, unde dezvoltatorii construiesc mii de apartamente în acest mod, însă în România momentan doar AFI Europe are în construcţie un astfel de bloc.

Pe de altă parte, rezidenţialul de închiriat încă vine cu un randament mai mic decât birourile, retailul sau industrialul, motiv pentru care tranzacţiile de investiţii de obicei sunt dominate de segmentul office.

„Sunt condiţii bune pentru build to rent în România, dar aici lipseşte cumpărătorul final. Este un produs concentrat pe un anumit tip de investitor – spre exemplu fondurile de pensii se mulţumesc cu un randament de 3% pe an şi cumpără astfel de produse în afară, dar acest tip de cumpărător lipseşte aici,  nu există REIT-uri – fonduri de investiţii în imobiliare, reglementate în acest fel“, a spus Mauricio Mesa, directorul Cordia pentru România şi Spania, care a construit proiectul rezidenţial Parcului20 în Capitală, în cadrul conferinţei BREC Residential.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO