Companii

Dezvoltatorii proiectului Silver Mountain din Poiana Brasov negociaza o finantare de 90 mil. euro de la BCR

10.12.2008, 18:39 933

Compania INR Management Real Estate, care dezvolta proiectul rezidential si hotelier Silver Mountain din zona Poiana Brasov, este la un pas de obtinerea unei finantari care ar putea ajunge la aproximativ 90 de milioane de euro de la cea mai mare banca din sistem, BCR, pentru realizarea primei etape a proiectului.

 "Avem deja un credit de la BCR si am semnat un acord de principiu pentru extinderea finantarii, astfel incat sa acopere o parte cat mai mare din investitia in prima etapa a proiectului, care se ridica la mai mult de 100 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Anca Rusu, director financiar al companiei controlate de omul de afaceri Dan Fischer.
Proiectul este unul dintre cele mai mari din afara Bucurestiului, derulat pe un teren de 26 de hectare si care implica investitii totale estimate la 350 de milioane de euro.
Semnarea finantarii ar reprezenta un semnal bun pentru piata imobiliara, in care majoritatea dezvoltatorilor reclama accesul dificil la credite bancare.
"Speram ca la sfarsitul lunii ianuarie sa avem contractul semnat. Proiectul nostru este cunoscut inclusiv la Viena (sediul Erste, proprietarul BCR - n.r.), astfel ca nu putem spune ca negocierile au fost mai dificil de purtat in aceasta perioada", a mai declarat Rusu.
Prima etapa a proiectului prevede constructia unui hotel sub brandul Radisson SAS cu 188 de camere si a cinci blocuri cu aproximativ 300 de locuinte, toate aflate in constructie.
Proiectul este dezvoltat la o distanta de doi kilometri de Poiana Brasov, respectiv 15 kilometri de Brasov, iar in imediata vecinatate INR Management va construi un teren de golf pe un lot de 44 de hectare, in urma unei asocieri in participatiune cu Primaria Brasov. Reprezentantii companiei nu au dorit sa ofere informatii referitoare la stadiul vanzarilor din cadrul proiectului, dar au declarat ca "apartamentele au fost vandute intr-o proportie importanta, tinand cont de stadiul proiectului".
Pana de curand, agentul exclusiv al proiectului a fost firma de consultanta imobiliara Colliers International, insa cele doua parti au reziliat de curand contractul de colaborare.
Apartamentele din cadrul proiectului sunt destinate in special persoanelor care doresc o casa de vacanta, urmand ca la Silver Mountain sa fie realizata si o scoala de tenis.
INR Management a mai anuntat planuri pentru realizarea unui cartier de vile in zona Snagov, care prevede constructia a crica 180-200 de locuinte, in urma unei investitii de aproape 50 de milioane de euro.
Proiectul va fi derulat pe un teren de cinci hectare, iar lucrarile de constructie ar putea incepe anul viitor, potrivit celor mai recente informatii disponibile.
Pe fondul problemelor legate de restrictionarea accesului la finantari si nivelul slab al vanzarilor de locuinte, o serie de dezvoltatori au blocat sau amanat constructia unor proiecte rezidentiale in acest an.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO