Companii

Directorul general de la Cumpana a plecat la Ruukki

09.07.2008, 17:25 261

Valentin Nita, 40 de ani, fostul director general al Cumpana, al doilea mare jucator de pe piata de distributie a apei in watercooler (sistem de racire/ incalzire), a preluat de la 1 iulie pozitia de country sales director pe divizia de constructii in cadrul subsidiarei locale a grupului finlandez Ruukki.
"Este o provocare profesionala, dat fiind ca este vorba despre un domeniu in ascensiune cum este cel al materialelor de constructii", a declarat pentru ZF Valentin Nita, care il inlocuieste in aceasta pozitie pe Mircea Uta.
Noul country sales director va raporta unui manager din afara Romaniei, din structura central-est- europeana a companiei.
Nita a condus Cumpana timp de aproape un an, companie cu afaceri estimate in 2007 la aproximativ 5,5 mil. euro, si are un background de aproape un deceniu in telecom. Reprezentantii Cumpana nu au putut fi contactati pentru comentarii. Nita a lucrat timp de sapte ani (1996 - 2003) in cadrul operatorului de telefonie mobila Vodafone, unde ultima pozitie ocupata a fost cea de director logistica si real estate. In tot acest interval, Nita a lucrat un an in Cehia in cadrul operatorului, ca director procurement & administration.
Intre 2004 si 2006, Valentin Nita a lucrat in cadrul Romtelecom, mai intai ca director administrativ pe regiuni si apoi in divizia de real estate a celui mai mare operator de telefonie fixa de pe piata.
Ruukki are in prezent aproximativ 400 de angajati in unitatea de productie din judetul Giurgiu, in urma unei campanii ample de recrutare derulata de companie in ultima perioada.
Totodata, divizia Ruuki Construction numara circa 80 de salariati.
Recent, finlandezii de la Ruukki l-au adus in echipa pe fostul director de resurse umane de la Vel Pitar, Florin Tataru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO