Companii

Dispare un simbol al Bucureştiului: Hotelul Intercontinental îşi va schimba numele în Grand Hotel Bucharest de la 1 ianuarie 2022

Dispare un simbol al Bucureştiului: Hotelul...

Autor: Miruna Diaconu

12.12.2021, 12:00 10598

Compania Hotelieră InterContinental România S.A avea un contract de management încheiat din 2006 cu IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental.

Hotelul Intercontinental, un simbol al Bucureştiului, îşi va pierde numele de la 1 ianuarie 2022 şi se va rebrandui în Grand Hotel Bucharest, după ce Compania Hotelieră InterContinental România S.A şi IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, nu au prelungit contractul de management pe care îl aveau din 2006, înainte de aceasta unitatea de cazare funcţionând sub franciză. Hotelul a fost inaugurat în 1971, iar Intercontinental a fost primul brand hotelier internaţional care a intrat pe piaţa locală. Hotelul de cinci stele din centrul Capitalei are 22 de etaje, o înălţime de aproape 90 de metri şi 257 de camere şi apartamente.

După această tranziţie, hotelul va trece printr-un proces de renovare şi modernizare care înseamnă investiţii de 21 mil. euro. Lucrările vor începe anul viitor şi vor fi finalizate în 2024.

“Astfel de schimbări pot induce poate o percepţie diferită, dar noi avem o echipă profesionistă, ne-am pregătit pentru acest moment, hotelul va continua să presteze acelaşi tip de servicii, nu ne aşteptăm să existe probleme legate de această tranziţie”‚ precizează Lucian Marinescu, membru al Consiliului de Administraţie în Compania Hotelieră Intercontinental, care administrează hotelul cu acelaşi nume din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO