Companii

Distribuitorii de gaze vor creşterea preţurilor în trepte de 5%, 7% şi 9% până în septembrie

Distribuitorii de gaze vor creşterea preţurilor în trepte de 5%, 7% şi 9% până în septembrie

Autor: Mediafax

16.03.2011, 13:16 24

Distribuitorii de gaze naturale au cerut majorarea preţurilor întrei trepte până în luna septembrie, cu 5%, 7% şi 9%, pentruacoperirea pierderilor, a declarat miercuri deputatul PSD IulianIancu, preşedintele Comisiei de Industrie şi Servicii din CameraDeputaţilor.

Prima creştere cerută de distribuitori, de 5%, ar urma să fieaplicată la 1 aprilie, a doua, de 9%, la 1 iulie, iar cea de-atreia, de 7%, la 1 septembrie.

Iancu a afirmat, la un seminar pe tema listării companiilorenergetice la bursă, că este nevoie de protecţia consumatorilorvulnerabili şi, pe de altă parte, a criticat listarea companiilorpe piaţa de capital în condiţiile actuale, afirmând că "piaţa estejos".

La începutul lunii martie, Ministerul Economiei a anunţat căpreţul gazelor naturale plătit de populaţie nu ar trebui săcrească, nici în această perioadă nici "în viitor", neexistândmotive pentru o astfel de evoluţie. Citiţi mai mult desprescumpirea gazelor pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO