Companii

Distribuitorul oradean Proges a platit 6 mil. euro pe o retea de zece magazine

26.11.2007, 20:43 119

Compania Proges din Oradea, specializata in distributia de materiale pentru amenajari interioare, va finaliza luna viitoare un centru logistic cu o suprafata de 50.000 de metri patrati in apropiere de Oradea, in urma unei investitii de 20 de milioane de euro.
Lucrarile de constructie au inceput in primul trimestru si fac parte din strategia companiei de a-si extinde reteaua de distributie si de spatii de depozitare. Proges estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 80 de milioane de euro, dublu fata de nivelul inregistrat in anul precedent.
"In prima jumatate a anului, cifra de afaceri a companiei a inregistrat o crestere de 80% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul extinderii retelei si al cresterii portofoliului de clienti persoane juridice", a afirmat Razvan Pitaru, director zonal in cadrul Proges, responsabil pentru toata zona Munteniei.
Tot in cadrul strategiei de extindere a retelei de magazine, compania a achizitionat anul acesta zece magazine de la compania EEP (East European Partner) din Bucuresti, distribuitorul de mocheta, covoare si PVC, pentru circa sase milioane de euro.
"In luna martie, Proges a preluat activitatea comerciala a EEP (n.r. - East European Partner), unul din principalii jucatori de pe piata de mocheta, covoare si PVC din Romania, valoarea tranzactiei fiind de aproximativ sase milioane de euro.
Aceasta preluare s-a incadrat in strategia de dezvoltare pentru 2007", a declarat Annamaria Anton-Bako, directorul de marketing al Proges.
Compania opereaza in prezent 47 de magazine si 8 depozite regionale. Potrivit estimarilor companiei, Proges detine o cota de piata de aproximativ 30% pe segmentul materialelor pentru amenajari interioare, un segment aproximat la peste 250 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor Proges.
Planul de extindere pentu anul urmator include deschiderea a doua magazine in Capitala, cu o suprafata cumulata de aproximativ 6.000 de metri patrati.
"Cumulat, magazinele operate in Capitala se afla pe primul loc in topul vanzarilor din retea. Deschiderea magazinelor este conditionata doar de gasirea unor spatii adecvate. In prezent, suprafata de desfacere a magazinelor din Bucuresti este de aproximativ 2.800 de metri patrati, dar pana la sfarsitul anului urmator aceasta se va tripla", spune Pitaru.
Pentru anii urmatori, reprezentantii companiei apreciaza o crestere constanta a pietei datorata numeroaselor proiecte rezidentiale anuntate cu data de finalizare in perioada 2008-2010.
Proges este detinuta de trei persoane fizice, Sim Cristian Ovidiu, Copacean Cristian Florin si Ilonta Claudiu, potrivit datelor Registrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO