• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Companii

Dole a adus un expat la sefia firmei Distrifrut, preluata in acest an

Secțiune susținută de Medlife Logo

Compania americana Dole, cel mai mare producator si distribuitor de fructe proaspete la nivel mondial, a adus un expat la conducerea businessului din Romania, la cateva luni dupa finalizarea tranzactiei de preluare a Distrifrut, fostul sau distribuitor local.

"Victor Esquivel a fost numit manager general al Dole Romania dupa achizitia companiei locale Distrifrut", au afirmat reprezentantii Dole. Esquivel lucreaza de mai multi ani in cadrul companiei americane, avand experienta pe piete precum Franta si America Latina.

Prin preluarea Distrifrut de la omul de afaceri de origine libaneza Fadi Nahas, in luna iunie a acestui an, Dole a devenit cel mai mare importator de fructe proaspete in Romania, cu o cota estimata de companie la 25%. Americanii sunt activi si pe piata deserturilor pe baza de fructe si a conservelor de fructe, produsele ambalate Dole fiind distribuite din 2008 in magazinele din Romania, insa de catre compania Nordic ImportExport. "Vrem sa diversificam portofoliul din Romania si vom continua sa aducem produse preparate din fructe", au precizat oficialii Dole. Ei nu au specificat daca noile produse vor fi aduse pe piata tot prin intermediul distribuitorului Nordic.

"Vrem sa diversificam portofoliul din Romania si vom continua sa aducem produse pe baza de fructe proaspete ambalate", au precizat oficialii Dole. La nivel international, Dole este un jucator puternic si pe piata juiceurilor (sucuri cu continut de fruct de 100%), produse care in acest moment nu sunt prezente in comertul local. In Romania, Dole este cunoscut mai ales ca un distribuitor de banane, segment pe care in 2005 Distrifrut detinea o cota de piata de 50%.

La nivel global, Dole ruleaza anual afaceri de peste 7 miliarde de dolari. Distrifrut era unicul distribuitor al fructelor Dole pe piata locala. In anul 2007, compania a raportat la Ministerul de Finante o cifra de afaceri de circa 31 de milioane de euro si o pierdere de 3 mil. euro.

Dole nu a dorit sa comunice valoarea tranzactiei de preluare a distribuitorului sau din Romania. Distrifruct este o companie infiintata in 1998 de catre omul de afaceri Fadi Nahas, proprietarul holdingului libanez NaPlus care inca desfasoara activitati de distribuitie a fructelor si legumelor Dole pe mai multe piete din regiunea Marii Negre.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Etichete: Dole, Distrifrut

Principalele valute BNR - joi, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867