Companii

Dole a adus un expat la sefia firmei Distrifrut, preluata in acest an

26.11.2009, 23:12 159

Compania americana Dole, cel mai mare producator si distribuitorde fructe proaspete la nivel mondial, a adus un expat la conducereabusinessului din Romania, la cateva luni dupa finalizareatranzactiei de preluare a Distrifrut, fostul sau distribuitorlocal.

"Victor Esquivel a fost numit manager general al Dole Romaniadupa achizitia companiei locale Distrifrut", au afirmatreprezentantii Dole. Esquivel lucreaza de mai multi ani in cadrulcompaniei americane, avand experienta pe piete precum Franta siAmerica Latina.

Prin preluarea Distrifrut de la omul de afaceri de originelibaneza Fadi Nahas, in luna iunie a acestui an, Dole a devenit celmai mare importator de fructe proaspete in Romania, cu o cotaestimata de companie la 25%. Americanii sunt activi si pe piatadeserturilor pe baza de fructe si a conservelor de fructe,produsele ambalate Dole fiind distribuite din 2008 in magazineledin Romania, insa de catre compania Nordic ImportExport. "Vrem sadiversificam portofoliul din Romania si vom continua sa aducemproduse preparate din fructe", au precizat oficialii Dole. Ei nu auspecificat daca noile produse vor fi aduse pe piata tot prinintermediul distribuitorului Nordic.

"Vrem sa diversificam portofoliul din Romania si vom continua saaducem produse pe baza de fructe proaspete ambalate", au precizatoficialii Dole. La nivel international, Dole este un jucatorputernic si pe piata juiceurilor (sucuri cu continut de fruct de100%), produse care in acest moment nu sunt prezente in comertullocal. In Romania, Dole este cunoscut mai ales ca un distribuitorde banane, segment pe care in 2005 Distrifrut detinea o cota depiata de 50%.

La nivel global, Dole ruleaza anual afaceri de peste 7 miliardede dolari. Distrifrut era unicul distribuitor al fructelor Dole pepiata locala. In anul 2007, compania a raportat la Ministerul deFinante o cifra de afaceri de circa 31 de milioane de euro si opierdere de 3 mil. euro.

Dole nu a dorit sa comunice valoarea tranzactiei de preluare adistribuitorului sau din Romania. Distrifruct este o companieinfiintata in 1998 de catre omul de afaceri Fadi Nahas,proprietarul holdingului libanez NaPlus care inca desfasoaraactivitati de distribuitie a fructelor si legumelor Dole pe maimulte piete din regiunea Marii Negre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO