Companii

Două sute de producători de legume din Dolj vor livra produse către Metro

Două sute de producători de legume din Dolj vor livra produse către Metro

Autor: Gabriel Razi

31.05.2012, 13:39 2535

Metro Cash&Carry România, cel mai mare jucător din comerţul autohton după cifra de afaceri din 2010, a semnat un parteneriat cu un centru de colectare de legume din localitatea Poiana Mare, judeţul Dolj, prin intermediul căruia va achiziţiona în acest an 1.000 de tone de legume de la 200 de mici producători.

Legumele si fructele pe care retailerul intenţionează să le preia în acest an de la producătorii de legume din Poiana Mare valorează pe rafturile magazinelor aproximativ 1 milion de euro, potrivit estimarilor ZF.

"Proiectul vreau să înceapă acum şi să se extindă în toată ţara. Legumele sunt produse în fermele românilor şi sunt preluate într-un centru de colectare. În 2011 am preluat 200 de tone", a declarat Dusan Wilms, director general al retailerului german, care operează pe plan local 32 de unităţi.

Acest proiect se află de mai mult timp pe biroul de lucru al executivului de la Metro. În urmă cu mai bine de un an el anunţa că intenţionează să organizeze un sistem de colectare şi logistică în satele din jurul magazinelor Metro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO