Companii

Dow Chemical Company are planuri mari pentru Romania

16.10.2000, 00:00 109



Grupul Dow Chemical Company prin divizia de afaceri Dow Automotive, a ajuns la o intelegere cu grupului elvetian Gurit-Heberlain AG, pentru a achizitiona restul de 50% din actiunile celei mai mari compani europene de adezivi si solutii de etanseizare pentru autovehicule Gurit-Essex, la care Dow Automotive detine deja 50%.

Gurit-Essex are afaceri importante si in industria auto din Romania fiind unul dintre furnizorii Automobile Dacia Pitesti. Gurit Essex Romania este un joint-venture format cu grupul industrial Subansamble Auto Pitesti. Actionarii companiei din Romania sunt Flexplast Pitesti si Gurit-Essex AG.

Subansamble Auto Pitesti are o cifra anuala de afaceri estimata la 45 milioane dolari din care aproape cinci milioane de dolari reprezinta aportul Gurit-Essex Romania.

Larry Denton, presedintele Dow Automotive, a declarat Ziarului Financiar ca are in vedere extinderea activitatii din Romania.

"Piata auto din Romania a crescut spectaculos in ultimii ani asa ca aceasta tara intra in planurile noastre de extindere a activitatii", spune Denton. El nu a precizat care sunt investitiile avute in vedere de Dow Automotive.

Gurit-Essex a fost infiintata in urma cu 30 de ani ca un joint-venture intre Gurit-Heberlein si Essex Chemical Company pentru a furniza adezivi si solutii de etanseinizare pentru industria auto din Europa, Africa, fosta Uniune Sovietica si Asia.

"Achizitionarea a inca 50% din actiunile Gurit-Essex va largia aria de acoperire a Dow Automotive la nivel global si va permite realizarea planurilor de crestere preconizate de noi", spune Denton.

El a adaugat ca este bucuros ca achizitia Gurit-Essex va globaliza activitatea Dow Automotive mai ales prin dublarea productiei de adezivi auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO