Companii

Dragoş Anastasiu, fondator Eurolines: Am aşteptări mari de la noul guvern, cred că primul lucru care trebuie să se întâmple este un dialog intensificat şi real cu mediul de afaceri bazat pe soluţii

Dragoş Anastasiu, fondator Eurolines: Am aşteptări...

Autor: Miruna Diaconu

28.12.2020, 14:55 179

Dragoş Anastasiu, fondatorul Eurolines, spune că are aşteptări destul de mari de la noul guvern şi îşi doreşte să existe un dialog cu mediul de afaceri care să ducă la soluţii concrete astfel încât acestea să fie şi puse în aplicare.

„Am aşteptări mari de la noul guvern, cred că primul lucru care trebuie să se întâmple este un dialog intensificat şi real cu mediul de afaceri bazat pe soluţii. A doua aşteptare este să facă o reformă a statului, iar aici plecăm de la mentalitate şi de la tot ceea ce se întâmplă în zona autorităţilor. A treia aşteptare este debirocratizarea, care include şi digitalizarea, dar nu numai. O altă aşteptare este să lucreze la imaginea României, eu mi-aş fi dorit un minister al imaginii, de imagine nu depinde doar turismul, ci şi exportul, investiţiile şi evenimentele”, spune Dragoş Anastasiu, fondator Eurolines.

În ceea ce priveşte granturile, Dragoş Anastasiu este de părere că acestea sunt bune, dar problema intervine la punerea lor în aplicare.

„Degeaba este o măsură bună dacă se implementează prea târziu, e pe principiul scapă cine poate. Dacă nu duci pacientul atunci când el are nevoie de oxigen, moare, degeaba îl pui după ce a decedat la oxigen. Industrii precum HoReCa, turism, evenimente şi sport, care în momentul de faţă sunt la pământ, nu au nu venituri, dar au cheltuieli, nu va exista o altă variantă decât decesul. Nu ştiu cât de mulţi vor da faliment, depinde de câte resurse mai are fiecare acasă, după nouă luni de secetă, cred că mulţi au ajuns la fundul sacului în sensul în care resursele s-au terminat”, adaugă Dragoş Anastasiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO