Companii

Dragos Damian, noul country general manager al producatorului farma Zentiva

Dragos Damian, noul country general manager al producatorului farma Zentiva

Ziarul Financiar a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca Damian va prelua operatiunile Zentiva pe piata locala, informatia nefiind confirmata la acea data nici de Damian, nici de Belcik, de la Zentiva. Cei doi executivi au declarat atunci ca "nu comenteaza astfel de speculatii".

11.03.2008, 20:50 44

Dragos Damian, fostul CEO al producatorului local de medicamente Terapia Ranbaxy, va prelua incepand cu luna aprilie pozitia de country general manager al rivalului Zentiva Romania. El ii succede in functie lui Jozef Belcik, care a avut ca obiective reorganizarea companiei din punct de vedere strategic si structural si care va continua sa supervizeze activitatea comerciala din functia de zone manager. Venirea lui Belcik in Romania a survenit plecarii lui Marianei Wencz si intrarii pe un trend descendent a vanzarilor. Astfel, la nivelul anului trecut vanzarile companiei pe plan local au scazut cu 19,5%, pana la circa 79 mil. euro.
Profitul net al fostului Sicomed a scazut anul trecut de 5,4 ori, la 4,25 mil lei (1,27 mil. euro), de la valoarea de 23 mil. lei consemnata in 2006, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei. Rezultatele includ doar evolutia medicamentelor produse pe plan local, nu si a celor importate.
"Rezultatele sunt urmarea fireasca a unui an marcat de schimbari, de strategie financiara si comerciala, de management si de prioritati", a spus Jozef Belcik. Dragos Damian, 41 de ani, a renuntat la pozitia de CEO in cadrul Terapia Ranbaxy, dupa un mandat de aproape un an si jumatate in care a avut ca principal obiectiv pregatirea companiei pentru a deveni un hub al operatiunilor Ranbaxy in Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO