Companii

Dunapack Rambox: Perioada de incasare a creantelor de la clienti a crescut cu 30%

Dunapack Rambox: Perioada de incasare a creantelor de la clienti a crescut cu 30%
04.08.2009, 17:57 142

Producatorul de ambalaje de carton ondulat Dunapack Rambox din Sfantu-Gheorghe, parte a holding-ului Prinzhorn din Austria, cu clienti precum NestleŽ, Kraft, Heineken sau Angeli, a incheiat primele sase luni anul acesta cu afaceri de aproape 8,3 milioane de euro, in scadere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Factorul principal care a contribuit la acest rezultat este scaderea pretului de vanzare cu aproximativ 15%. Nivelul productiei realizate de Dunapack Rambox in primul semestru al anului acesta se situeaza la un nivel aproape comparabil cu cel din aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Vlad Vasiliu, managing director al companiei Dunapack Rambox, care a avut in primul semestru anul acesta o productie de 14.319 tone, mai putin cu doar 6,6% fata de situatia din aceeasi perioada a anului trecut.

 

Piata cartonului a scazut cu 17%

Compania planuieste ca pana la sfarsitul anului sa recupereze abaterea aceasta si sa depaseasca volumul de anul trecut pe o piata a cartonului ondulat care s-a contractat, conform estimarilor Dunapack Rambox, cu aproximativ 17% fata de anul trecut.

Producatorul de carton ondulat a reinnoit si prelungit contractele cu clienti precum NestleŽ, Kraft, Unilever, Doctor Oetker, Heineken, Orkla, Angeli sau Chipita. Mai mult, compania a inceput colaborarea si cu alti clienti, printre care Danone.

"O crestere fata de primul semestru anul trecut a inregistrat si activitatea de export pe piata Republicii Moldova, iar pana la sfarsitul anului in curs estimam un avans cu 18% fata de anul anterior", a mentionat el.

Vlad Vasiliu a mai spus ca desi incasarile de la clienti urmaresc evolutia vanzarilor, singura diferenta o constituie perioada de incasare a creantelor, care a crescut cu aproape 30% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

 

Reducerile vizeaza si numarul de salariati

Alte masuri mai vizeaza si numarul de angajati din companie. La sfarsitul primului semestru al acestui an numarul salariatilor Dunapack Rambox era de 159 de persoane, fata de 173 la sfarsitul anului 2008.

"Aceasta reprezinta o reducere a personalului cu 8,1%. Pana la sfarsitul anului in curs, numarul salariatilor va fi redus in continuare, estimand sa incheiem anul acesta cu un numar de 147 de salariati. Reducerea numarului de salariati se inscrie in programul de aliniere a numarului de salariati la standardele grupului, avand ca obiectiv principal cresterea productivitatii. De asemenea am procedat la externalizarea unor anumite activitati, cum ar fi cele de transport sau logistica", a spus el.

Vlad Vasiliu preconizeaza ca in semestrul al doilea, piata produselor din carton ondulat isi va continua contractarea, iar pana la sfarsitul anului valoarea contractiei se va ridica la aproape 30% fata de anul anterior.

 

Afacerea Dunapack Rambox

Numar angajati:   159

Cifra de afaceri 2008: 22 mil. euro

Cifra de afaceri 6 luni:  8,3 mil. euro

Clienti: Danone, NestleŽ, Kraft, Unilever, Doctor Oetker, Heineken, Orkla, Angeli, Chipita

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO