Companii

Dupa strategie, Xerox schimba si conducerea

30.07.2001, 00:00 14



Anne Mulcahy este noul director executiv al Xerox, ea urmand sa-si preia atributiile incepand de la 1 august. Potrivit Financial Times, noului director ii revine dificila misiune de a readuce compania pe linia de profitabilitate, dupa ce, saptamana trecuta, a anuntat din nou pierderi trimestriale.

Mulcahy lucreaza de 25 de ani in cadrul companiei si este cunoscuta drept initiatoarea planurilor de renuntare la piata SoHo (small office-homa office), ceea ce a adus companiei economii de peste 100 milioane de dolari.

"Fara piata SoHo, cu siguranta ca vom deveni profitabili la sfarsitul anului," a spus Mulcahy. Privita cu incredere in randurile companiei, vestea numirii lui Mulcahy a fost primita cu oarecare reticenta de analisti.

Principalele indoieli exprimate de acestia au fost ca nu este suficient de detasata pentru a privi situatia "la rece" si ca nu ar avea sufucienta experienta pentru sarcinile ce-i revin. Vechiul director executiv Paul Allaire va ramane in continuare presedintele companiei pana la sfarsitul anului, cand va iesi la pensie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24