Companii

E.S. Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România: Agricultura, industria uşoară, industria textilă şi transportul sunt sectoare prioritare pentru colaborarea dintre România şi Kazahstan

Interviu

E.S. Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România

E.S. Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România

Autor: Cristina Roşca

16.12.2020, 00:02 165

 Doctor în ştiinţe economice. Absolvent al Facultăţii de Drept  Specialist în relaţii internaţionale şi profesor de limba engleză. Din 1992 activează în cadrul Ministerului de Afaceri Externe al Republicii Kazahstan. E.S. Nurbakh Rustemov este ambasadorul Kazahstanului în România  Anterior a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Kazahstan în Republica Islamică Iran, iar după o perioadă în care a fost ambasador cu misiuni speciale în cadrul MAE al Republicii Kazahstan, a ocupat timp de circa şase ani (2013-2019) funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Kazahstan în Ungaria, în Republica Macedonia şi Republica Serbia, prin cumul  De circa un an de zile deţine funcţia actuală şi povesteşte într-un interviu acordat Ziarului Financiar despre relaţiile dintre România şi Kazahstan şi cum poate fi dezvoltată cooperarea dintre cele două ţări.

 

Aţi venit în România acum circa un an de zile pentru a prelua poziţia de ambasador al Republicii Kazahstan în România. Care este impresia pe care v-a lăsat-o România? Este primul dvs. contact cu piaţa locală sau aţi mai fost în vizită şi anterior?

Prima dată am venit în România în 2007, cu oca­zia vizitei primului preşedinte al Republicii Kazahstan, Elbasy Nursultan Nazarbayev. Eram la acel moment membru al Parlamentului şi preşe­dinte al Comitetului de Afaceri Internaţionale.

Bineînţeles că atunci nu mă gândeam că mai bine de un deceniu mai târziu aveam să fiu numit Ambasador al Republicii Kazahstan în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO