Companii

EcoNews ZF

EcoNews ZF
06.04.2022, 00:00 80

► Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital a obţinut o finanţare verde în valoare de 125 de milioane de euro din partea unui club de bănci, în cadrul structurii joint-venture deţinute împreună cu MAS plc, investitor imobiliar listat la bursa de la Johannesburg. Această finanţare ar urma să contribuie la susţinerea dezvoltării mai multor noi proiecte verzi, diversificate geografic şi sustenabile.

► Incendiile necontrolate de vegetaţie afectează funcţionarea sistemului de distribuţie a energiei electrice, mai multe astfel de evenimente, preponderent din zonele rurale, afectând reţelele de distribuţie operate de compania Delgaz Grid. Incendiile necontrolate de vegetaţie, în vecinătatea reţelelor aeriene de energie, lasă în urmă, printre altele, cantităţi mari de cenuşă, care antrenate de vânt ajung în reţelele de electricitate, unde pot amorsa un arc electric.

► Producătorul de camioane Iveco a semnat un memorandum de înţelegere cu Enel X, parte a Enel Group, pentru dezvoltarea de soluţii şi servicii energetice pentru electrificarea consumului şi a mobilităţii, cu accent pe vehicule comerciale uşoare, vehicule comerciale grele şi autobuze.

► Grupul Iulius dezvoltă în Cluj-Napoca, pe platforma industrială Carbochim, un proiect imobiliar mixt, care va cuprinde, printre altele, o grădină urbană de 4 ha, care unifică parcurile din proximitate în cea mai mare zonă verde integrată din oraş, peste 23.000 mp de spaţii de birouri verzi inteligente şi o parcare subterană cu peste 6.000 de locuri pentru maşini şi 3.500 de spaţii pentru biciclete şi staţii de încărcare a maşinilor electrice.

► Primăria municipiului Slatina derulează un proiect european de aproximativ 25 mil. lei prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru achiziţia a 10 autobuze electrice. Pe lângă acestea, municipalitatea din Slatina a accesat fonduri şi prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru alte 8 autobuze electrice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO