Companii

Efervescenţa din piaţa de evenimente ajută la revenirea hotelurilor din marile centre urbane. Hotelul Sheraton: „Avem deja cereri de evenimente pentru anul următor“

Efervescenţa din piaţa de evenimente ajută la...

Autor: Miruna Diaconu

14.10.2022, 17:00 110

♦ În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022 are loc în Bucureşti Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, eveniment la care participă 2.500 de delegaţi din 193 de ţări.

Toamna acestui an a venit cu o efervescenţă în piaţa eveni­men­telor, după doi ani în care acestea au avut loc mai mult în mediul online. Organizarea nu­meroaselor evenimente şi conferinţe din marile centre urbane impactează într-un mod pozitiv piaţa locală, care începe să resimtă o revenire a turismului de business, cel mai afectat sector turistic de pandemie.

„Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor a fost ca o gură de aer pentru tot oraşul, pentru ho­te­lurile participante şi nu numai. Hote­lurile participante au avut oameni de la conferinţă, iar celelalte au atras restul seg­mentelor care au ajuns în Bucureşti. Un astfel de eveniment are un impact pentru piaţa locală şi pentru viitor, ne dorim mai multe astfel de evenimente. Se vede efer­vescenţa pe gradul de ocupare din hoteluri, pe rata medie de cazare pe Bucureşti, care a crescut în această perioadă, pe eveni­mente. Anul acesta este incomparabil mai bun decât 2021. Dacă nu intervin alte lu­cruri neprevăzute, sperăm să se menţină această creştere, inclusiv anul viitor, se vede că oamenii au început să facă evenimente. Există rezervări pentru evenimentele care vor avea loc anul viitor“, spune Cristina Huzum, deputy general manager al hote­lului Sheraton din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO