Companii

Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, încheie 2022 cu un număr total de 2000 de angajaţi, în cele patru fabrici, şi vrea să continue angajările odată cu dezvoltarea viitoarei platforme logistice de la Alba Iulia

Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri...

Autor: Roxana Rosu

21.12.2022, 10:57 422

Elit, una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, încheie 2022 cu un număr total de 2000 de angajaţi, în cele patru fabrici din Alba, Arad şi Bucureşti, şi are în plan continuarea creşterii echipei  odată cu dezvoltarea viitoarei platforme logistice de mare capacitate la Alba Iulia.  

Compania este prezentă pe piaţă de 20 de ani, iar din 2018 face parte a Grupului chinez Smithfield.

”Important este să ştii să alegi oamenii, să ai încredere în ei şi să îi motivezi, fiindcă la rândul lor vor putea să coordoneze echipele din subordine într-un mod devotat şi cu dorinţa de a realiza împreună proiecte cu succes”, explică Voicu Vuşcan, Administratorul Elit.

Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, prin intermediul mai multor mărci propria, Elit, Plin de carne, Premia, Promo şi Veri. Compania are 35 de magazine proprii, dar distribuie produsele şi prin intermediul lanţurilor de tip supermarket şi hipermarket, iar reţeaua logistică include 5 depozite, peste 20 de depozite cross-docking, 300 maşini frigorifice, 600 maşini în flota auto.

Potrivit datelor Ministerului de FInanţe, Elit avea la finele lui 2021 un număr de 1835 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 637 milioane lei, în creştere cu 3%,  în timp ce profitul net se cifra la 60 milioane lei.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO