Companii

Elveţienii de la Roche îl numesc pe Frank Loeffler la conducerea operaţiunilor din România

Elveţienii de la Roche îl numesc pe Frank Loeffler la...

Autor: Cristina Bellu

06.02.2023, 11:14 236

Compania farmaceutică Roche l-a numit pe Frank Loeffler în funcţia de director general al operaţiunilor din România, începând cu 1 februarie 2023.

El o înlocuieşte pe pe Claudia Fleischer, care a condus activitatea de farmaceutice a afiliatului local al grupului Roche în ultimii doi ani, şi care a fost numită Director General al Roche Diagnostics Germania.

În noul său rol, Frank Loeffler va încuraja şi facilita crearea de parteneriate cu un grup larg de părţi interesate din industria farmaceutică, sectorul medical public şi privat precum şi autorităţile din domeniul medical pentru facilizarea accesului rapid al pacienţilor la cele mai noi inovaţii medicale, spun oficialii Roche.

„Una dintre priorităţile mele va fi colaborarea pentru identificarea unor soluţii inovatoare care să asigure un acces cât mai larg al pacienţilor la soluţiile noastre medicale, iar Planul Naţional de Cancer recent adoptat este un exemplu puternic de parteneriat pentru binele pacienţilor. În acelaşi timp, sunt încântat că vom lansa în România noi terapii în arii terapeutice cu nevoi medicale semnificative precum hematologie, neurologie, oftalmologie şi boli rare”, declară Frank Loeffler, Director General Roche România.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Frank Loeffler şi-a început cariera în 2001 în cadrul departamentului comercial al Roche Germania.

Începând cu 2011, a deţinut mai multe poziţii de conducere, cu responsabilităţi în activităţile de audit şi conformitate pentru afiliatele Roche din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

Din noiembrie 2018, Frank a fost numit în poziţia de Director General al Roche East Africa, responsabil pentru activităţile grupului Roche în 10 ţări din regiune.

Frank Loeffler deţine o diplomă de licenţă în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Cooperativă de Stat Baden-Württemberg, din Loerrach, Germania.

Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche - divizia de farmaceutice şi divizia de diagnostice - sunt prezente pe piaţa din ţara noastră.

Roche România a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 1,17 mld. lei, în creştere cu 13% faţă de 2020 şi profit de 41,8 mil. lei, potrivit datelor Minsterului de Finanţe.

Portofoliul  Roche  cuprinde pro­duse din arii precum anemie, boli cardio­vas­culare, ale sistemului nervos central, der­ma­tologie, boli infecţioase, cancer, trans­plant, virologie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO