Companii

Emilia Stroe, HR director, Sphera Group: Populaţia Europei e în proces de îmbătrânire, iar tendinţa aceasta va ajunge şi în România şi astfel ajungem la subiectul reconversiei profesională. Cred că această reconversie profesională va fi noua recrutare în următorii ani

ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor

Emilia Stroe, HR director, Sphera Group: Populaţia...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.03.2024, 11:27 88

Reconversia profesională devine din ce în ce mai importantă, consideră Emilia Stroe, HR director, Sphera Group - operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România.

„La noi se resimte această transformare a pieţei de forţă de muncă din mai multe puncte de vedere. Un element care nu a fost menţionat e că populaţia Europei e în proces de îmbătrânire iar tendinţa va ajunge şi în România şi astfel ajungem la subiectul reconversiei profesională – aici mă refer la toti, adică şi la tineri, nu doar la cei care îmbătrânesc. Pentru că sunt tineri care la finalul anilor de studii îşi dau seama că nu au studiat ce şi-ar fi droit şi au nevoie să deprindă noi abilităţi şi să înveţe să facă altceva. Aici trebuie să intrevină parteneriatul între stat, mediul de acasă şi mediul angajator. Cred că e important să avem în vedere faptul că această reconversie profesională, în următorii ani va fi noua recrutare”, a spus Emilia Stroe, HR director, Sphera Group, în cadrul conferinţei ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor.

Ea a spus că Sphera Group se va extinde şi anul acesta la nivel naţional şi o să deschidă circa 250 de locuri de muncă.

„Noi deschidem restaurante şi o să deschidem şi în 2024. Noi estimăm undeva la 250 de posturi disponibile pe care le vom deschide în oraşe consecrate sau oraşe noi.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO