Energie

Alro: Noi plătim 81 $ pe energie, americanii 36 $, iar germanii 46 $. Nu vedem un viitor prea lung al aluminiului aici

Alro: Noi plătim 81 $ pe energie, americanii 36 $, iar...

Autor: Roxana Petrescu

10.10.2014, 00:05 567
Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), cel mai mare consumator de energie din România, spune că pentru fiecare MWh de energie consumat plăteşte 88 de dolari în timp ce companiile similare din SUA au costuri de 36,7 dolari pe MWh, iar competitorii europeni din Germania sau Franţa plătesc 46 de dolari, respectiv 59 de dolari pe MWh.
 
„În acest context noi nu vedem un viitor prea lung al industriei de aluminiu în România“, a spus în cadrul unei conferinţe Gheorghe Dobra, directorul general al Alro Slatina.
 
Compania a precizat în repetate rânduri că unul dintre factorii semnificativi care încarcă totalul costurilor sunt taxele legate de energia verde. Consumatorii finali de energie au fost afectaţi în ultimii ani de creşterea facturilor prin includerea în preţul final a certificatelor verzi, mecanismul prin care a fost sprijinită producţia de energie verde, dar şi a taxei de cogenerare, prin care se susţin investiţiile în acest sector. „Anul trecut am plătit 66 de milioane de dolari pe ecotaxe. Nu mai putem suporta încă un an acest nivel“, a mai spus Dobra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO