Energie

Ambele oferte depuse pentru DESFA, transportatorul elen de gaze, sunt de peste 400 mil. euro. Transgaz este în finala procesului de privatizare

Ambele oferte depuse pentru DESFA, transportatorul elen...

Autor: Roxana Petrescu

30.03.2018, 18:16 1162

Ofertele făcute pentru preluarea unui pachet de 66% din DESFA, compania elenă de transport al gazelor naturale, sunt de peste 400 de milioane de euro, dar diferenţa de preţ dintre cele două este mai mică de 15%, astfel că va avea loc o nouă rundă de negociere, potrivit presei din Grecia. În proces este implicat şi Transgaz, compania naţională de transport al gazelor naturale.

Concurenţa puternică le dă speranţe grecilor că vor putea semna tranzacţia aproape de pragul de 500 de milioane de euro. Potrivit informaţiilor disponibile, una dintre oferte este apropiată de pragul de 450 de milioane de euro, iar cealaltă este de circa 400 de milioane de euro.

Transgaz a depus luna trecută, ca parte a unui consorţiu condus de compania spaniolă Reganosa, o ofertă angajantă pentru privatizarea transportatorului elen de gaze DESFA.

Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă a anunţat că a primit două oferte angajante pentru achiziţia unei participaţii de 66% din DESFA, din care 31% sunt acţiunile deţinute de Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă şi 35% acţiuni deţinută de Hellenic Petroleum.

Ofertele au fost depuse de consorţiul compus din SNAM S.p.A., Enagas Internacional S.L.U. şi Fluxys S.A., precum şi de consorţiul compus din Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO