Energie

ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene pentru achiziţia Ilva. Combinatul din Galaţi va fi scos la vânzare pentru satisfacerea rigorilor legislaţiei concurenţei din UE

ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene pentru...

Autor: Mirabela Tiron

07.05.2018, 13:48 596

Compania ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene pentru achiziţia Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa, potrivit oficialilor producătorului. Aprobarea a fost acordată de Comisie în baza angajamentului companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia şi România. Altfel spus, combinatul din Galaţi urmează să fie scos în mod oficial la vânzare.

„ArcelorMittal anunţă că  a fost acordată de către Comisia Europeană aprobarea către AM Investco Italy SRL (“AM Investco”) pentru propunerea de achiziţie a Ilva S.p.A (“Ilva”).  Aprobarea C.E. urmează concluziei Fazei II de Investigaţie a Comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, aşa după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea C.E. este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând”, au transmis oficialii companiei.

Indianul Lakshmi Mittal, care a preluat combinatul siderurgic Sidex Galaţi în 2001, trebuie acum să vândă combinatul pentru a satisface rigorile legislaţiei concurenţei din Uniunea Europeană. El a lasat fostul Sidex cu un singur furnal funcţional din cele cinci pe care le avea la privatizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO