Energie

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană: Oficialii de resort nu au ţinut cont de propunerile scrise ale industriei

 Asociaţia Română pentru Energie Eoliană: Oficialii...

Autor: Roxana Petrescu

27.05.2013, 15:17 330

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană, structură care îi grupează pe cei mai mari investitori în sectorul de profil din România, spune că membrii organizaţiei s-au arătat dispuşi să dialogheze cu guvernul, însă până în acest moment nu au fost posibile discuţii serioase, iar oficialii de resort nu au ţinut cont de propunerile scrise ale industriei.

Discuţiile au vizat proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se doreşte modificarea Legii 220/2008 prin care este stabilit sistemul de sprijin pentru energia verde.

Deşi modificările incluse în acest proiect au fost contestate de industria de profil, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a spus săptămâna trecută că oficialii Comisiei Europene au fost în mare de acord cu propunerile României privind modificarea legislaţiei în sectorul producţiei energiei regenerabile, care însă nu presupun înjumătăţirea numărului de certificate verzi, ci doar „o amânare“.

"O aprobare a Comisiei presupune însă o procedură oficială, în care se prezintă documente, cifre, explicaţii şi se finalizează cu un aviz scris şi dat apoi publicităţii. Drept urmare, RWEA consideră că declaraţiile oficiale care susţin "unda verde" a Comisiei Europene pentru a promova OUG sunt hazardate şi provoacă dezinformare", au spus însă reprezenatnţii Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană.

Potrivit acestora, România trebuie să trimită la Bruxelles calcule care să argumenteze soluţia amânării unui număr de certificate şi să explice cum se va face recuperarea acestora, la ce valoare şi cum va afecta acest mecanism întreaga piaţă de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO