Energie

Benzina s-a ieftinit la 4,7 lei pe litru, iar plinul a ajuns să coste sub 200

Benzina s-a ieftinit la 4,7 lei pe litru, iar plinul a...

Autor: Mihai Gongoroi

15.03.2020, 15:10 3788

Scăderea preţului la petrol se resimte acum şi la pompă, benzina scăzând în prezent la 4,7 lei pe litru în Capitală, în timp ce motorina standard a ajuns să coste de asemenea sub 5 lei pe litru în majoritatea benzinăriilor din ţară.

Specialiştii spun că preţul la pompă va continua să scadă. „Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat, de ce, pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri producătoare de petrol”, spune Laurian Lungu, analist financiar.

Laurian Lungu apreciază că piaţa va fi inundată de petrol, în condiţiile în care cererea scade, acesta fiind de fapt şocul major. Dar este bună pentru populaţie pentru că populaţia va beneficia de preţuri mai mici la pompă”.

Un plin de 40 de litri a ajuns acum să coste sub 200 de lei, cu 15 lei mai puţin decât acum doi ani.

Cea mai ieftină benzină se găseşte în Bacău, la 4,59 lei/litru, iar motorina cea mai ieftină se găseşte în constanţa, cu 4,76 lei/litru.

În Cluj Napoca benzina costă 4,67 lei iar motorina 4,89 lei, iar în Timişoara şi Iaşi benzina costă 4,66 lei/litru. În Constanţa benzina costă 4,64 lei/litru.