Energie

Best of ZF Power Summit 2024, George Stassis, PPC: În ecosistemul energetic al viitorului toată lumea va avea energie solară sau baterii. Masa critică şi dimesiunea sunt importante pentru a supravieţui în viitor. Fiţi îndrăzneţi, această ţară poate face lucruri incredibile!

George Stassis, preşedintele şi CEO-ul PPC: Cele două variante -  un monopol rusesc asupra gazului versus panouri solare chinezeşti – sunt diferite, deoarece gazul îl consumi în fiecare an, iar panourile chinezeşti le cumperi o singură dată pentru mai mulţi ani. Dar, din nou, cu siguranţă, există o problemă foarte mare în Europa, în opinia mea, în ceea ce priveşte tehnologia. Europa trebuie să îşi creeze propria tehnologie.

George Stassis, preşedintele şi CEO-ul PPC: Cele două variante - un monopol rusesc asupra gazului versus panouri solare chinezeşti – sunt diferite, deoarece gazul îl consumi în fiecare an, iar panourile chinezeşti le cumperi o singură dată pentru mai mulţi ani. Dar, din nou, cu siguranţă, există o problemă foarte mare în Europa, în opinia mea, în ceea ce priveşte tehnologia. Europa trebuie să îşi creeze propria tehnologie.

Autor: Roxana Petrescu

04.03.2024, 10:30 122


Planul grecilor de la PPC, care au devenit anul trecut unul dintre cei mai importanţi jucători din energia locală în urma unei tranzacţii de 1,2 mld. euro prin care au preluat toate companiile Enel din România, are o valoare de 2,5 mld. euro pentru următorii 3 ani, în 1,5 GW noi de energie verde şi reţele Tranziţia de la fosil la verde prin electrificarea economiilor se întâmplă, iar în acest mediu în completă transformare dimensiunea jucătorilor este un factor de supravieţuire. De aceea PPC a făcut pasul strategic spre România, dar şi România la rândul ei este datoare sieşi să abordeze cu mai mult curaj regiunea, a spus George Stassis, preşedintele şi CEO-ul PPC, în cadrul ZF Power Summit 2024.

Cu o experienţă de peste 17 ani în domeniul energetic, Stassis a ocupat mai multe funcţii de conducere în diferite orga­nizaţii din Grecia şi Europa de Sud-Est, în arii precum producerea, distribuţia sau furnizarea de energie. Înainte de a prelua funcţia de preşedinte şi CEO al PPC, Stassis a activat în cadrul gigantului italian Enel, în funcţia de CEO al Enel România, grup de firme pe care avea să-l preia anul trecut, de la vârful PPC.

„Piaţa unică europeană înseamnă că trebuie să capeţi o dimensiune regională pentru a te dezvolta şi a deveni competitiv. Aşadar, este o alegere strategică pentru PPC să devină un jucător regional. Intrarea în România este o poziţionare foarte importantă pentru noi, datorită caracterului regional, care este inevitabil, având în vedere modul în care vor evolua pieţele europene“, a spus Stassis, keynote speaker în cadrul celei de-a 13-a ediţii a ZF Power Summit. Evenimentul a avut loc în perioada 27-29 februarie, în Bucureşti, şi a reunit peste 70 de speakeri naţionali şi interna­ţionali pe durata celor 3 zile de conferinţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO