Energie

Carmen Neagu, CEO al GSP Power: Zona nouă din energie poate genera al doilea val de dezvoltare economică, după cel din automotive

Carmen Neagu, CEO al GSP Power: Zona nouă din energie...

Autor: Roxana Petrescu

18.12.2020, 07:00 443

Energia verde, hidrogenul, eficienţa energetică, toate aceste direcţii îşi pot găsi parteneri viabili aici pentru a începe producţia în România.

Carmen Neagu, unul dintre cei mai experimentaţi oameni din industria energetică locală, a preluat de jumătate de an frâiele GSP Power, firmă care face parte din holdingul GSP (Grup Servicii Petroliere), controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

„Cred că este nevoie de o adunare a competenţelor pentru a crea un produs românesc valoros în energie, pentru a nu pierde expertiza pe care o avem în acest domeniu. Există în acest moment fondurile necesare şi pregătirea pentru noua zonă a energeticii şi vorbim aici despre energie verde, hidrogen, eficienţă energetică. Toate aceste direcţii îşi pot găsi parteneri viabili aici pentru a începe producţia în România“, spune Carmen Neagu, executiv cu o carieră de peste 35 de ani în domeniul energiei electrice.
De-a lungul anilor, Neagu a ocupat funcţii de conducere în cadrul General Electric, Transelectrica sau EnergoBit, fiind un om cheie în lansarea industriei de energie verde în România.

„Toată această nouă zonă din energie poate deveni al doilea val de dezvoltare economică pentru România, după cel din automotive. Iar noi trebuie să fim aici. Acesta este scopul GSP Power“.

Neagu spune că mandatul ei din punct de vedere strategic se va concentra pe două direcţii. Prima va fi aceea de a contura GSP Power ca un agregator de competenţe deja existente, iar cea de-a doua va fi de a identifica şi de a susţine start-up-urile din energie care vin cu soluţii pentru noua generaţie de proiecte din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO