Energie

CEZ va finaliza în acest an parcul eolian Fântânele-Cogealac şi caută noi proiecte în România

Autor: Ioan Dornescu - Mediafax

29.05.2012, 13:47 438

"Principala investiţie în regenerabile (a grupului CEZ în România - n.r.) pentru momentul de faţă este parcul eolian din zona Fântânele-Cogealac, cu o putere instalată în final de 600 MW. În prezent, sunt deja în operare 387,5 MW, iar până la sfârşitul anului vor fi în totalitate în operare", a declarat la Mediafax Talks About Energy directorul general al CEZ Trade, Ion Lungu.

România ar putea avea la finele anului capacităţi de energie eoliană de circa 2.100 MW.

Reprezentantul CEZ că grupul are în plan o investiţie pentru dezvoltarea a 3.000 MW din surse regenerabile, care va fi derulată în trei ţări, respectiv România, Polonia şi Germania.

"Programul este în curs de realizare, în România au selectate câteva proiecte, dar este prematur să spunem despre ce proiect este vorba", a spus Lungu.

În aprilie reprezentanţii CEZ au anunţat că grupul este în discuţii avansate pentru achiziţia unor proiecte de producţie a energiei din surse eoliene în România, Germania şi Polonia.

Cota de piaţă a energiei eoliene în primele patru luni a fost de 2,5%, CEZ generând 1,2%, potrivit sursei citate.

Grupul a produs în intervalul ianuarie-aprilie 303 GW/h şi a primit aproximativ 600.000 de certificate verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO