Energie

Cristian Secoşan, Siemens: Asigurarea unui flux constant de energie regenerabilă în reţea prin stocare devine o verigă cheie în sistemul energetic

Cristian Secoşan, director general al Siemens România

Pe măsură ce lumea se îndreaptă spre acest deziderat al reducerii emisiilor de carbon, prioritatea este să asigurăm un flux stabil în reţea, iar o soluţie inteligentă de stocare permite acest lucru.

Cristian Secoşan, director general al Siemens România Pe măsură ce lumea se îndreaptă spre acest deziderat al reducerii emisiilor de carbon, prioritatea este să asigurăm un flux stabil în reţea, iar o soluţie inteligentă de stocare permite acest lucru.

Autor: Roxana Petrescu

05.03.2019, 00:08 655

România are peste 3.000 MW montaţi în proiecte eoliene şi numai 1 MW în soluţii de stocare, în cadrul unui proiect al portughezilor de la Energias de Portugal, unde soluţia tehnică a fost livrată de germanii de la Siemens, scrie în ultima ediţie a anuarului ZF Energie.

Practic, în acest moment, nici nu se poate vorbi despre o bună integrare a energiei regenerabile în sistem în contextul în care echili­brarea variaţiilor energiei verzi se face din „jocul“ cu alte surse de producţie, cum este cazul termocentralelor sau al hidrocentralelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO