Energie

Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, împumută 400 mil. lei de la BERD pentru extinderea reţelei de distribuţie a energiei în nordul ţării

Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România,...

Autor: Cristina Bellu

18.12.2023, 14:47 142

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) împrumută cu 400 mil. lei (80 mil. euro) compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, pentru modernizarea şi extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice operată de companie în nord-estul ţării.

Investiţia face parte dintr-o facilitate sindicalizată de 3 miliarde de lei (600 de milioane de euro) care include şapte bănci comerciale.

“Îmbunătăţirile vor permite conectarea la reţea a unui număr mai mare de energie regenerabilă intermitentă, sprijinind obiectivul României privind energia regenerabilă pentru 2030. Se preconizează că vor fi evitate anual aproximativ 13.000 de tone de emisii de CO2”, spun oficialii BERD.

Delgaz Grid SA operează reţelele de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale în nordul României, deservind peste 3 milioane de gospodării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO