Energie

După doi ani de pauză, CE Oltenia dezgheaţă „piaţa poluării“ de pe OPCOM printr-o ofertă de 2 mil. euro

După doi ani de pauză, CE Oltenia dezgheaţă „piaţa...

Autor: Radu Bostan

17.12.2013, 00:05 324
OPCOM, compania care administrează o piaţă centralizată de electricitate şi gaze na­turale, va intermedia luna aceasta două tran­zacţii cu certificate de emisii de gaze de seră, după doi ani în care platforma dedicată nu a înregistrat nicio ofertă de vân­zare sau cum­părare pentru aceste instru­mente care dau dreptul companiilor să emită poluanţi în atmosferă. De la intra­rea în funcţiune în 2010, pe piaţa de certifi­cate de emisii (PTCE) a OPCOM s-au încheiat doar trei tranzacţii, în anul 2011.
 
Cele două oferte au fost publicate de Com­plexul Energetic Oltenia (CEO), socie­ta­te care reuneşte termocentralele pe lignit şi asigură 30% din producţia naţio­nală de elec­tricitate.
 
Compania inten­ţio­nează să chel­tuie 8,9 milioane de lei (2 milioane de euro) pentru a achi­ziţiona 400.000 de certificate de emisii, can­titatea fiind echivalentă cu circa 2,3% din nece­sarul anual de aproxi­ma­tiv 17 milioane de unităţi pentru a „acoperi“ po­luarea gene­r­ată de cele patru ter­mocentrale din compo­nenţa com­plexului – Rovinari, Turceni, Işalniţa şi Craiova II.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO