• Leu / EUR4.9250
  • Leu / GBP5.7274
  • Leu / USD4.7278
Energie

Francesco Starace, CEO Enel: Pentru a atinge obiectivele propuse de UE în privinţa reducerii emisiilor de carbon este crucială eficientizarea rapidă a procedurilor de autorizare la nivelul statelor membre, în special pentru surse regenerabile

Francesco Starace, CEO Enel: Pentru a atinge obiectivele propuse de UE în privinţa reducerii emisiilor de carbon este crucială eficientizarea rapidă a procedurilor de autorizare la nivelul statelor membre, în special pentru surse regenerabile

Autor: Roxana Rosu

15.07.2021, 09:40 100

Francesco Starace, CEO şi Director General al Enel, a declarat că grupul pe care îl conduce susţine propunerea Comisiei Europene privind reducerea emisiilor de carbon, respectiv pachetul de măsuri ”Fit for 55”, executivul italian precizând că pentru a atinge obiectivele propuse de UE este crucială eficientizarea rapidă a procedurilor de autorizare la nivelul statelor membre, în special pentru surse regenerabile.

„Susţinem cu tărie propunerea Comisiei Europene de a îndeplini planul ambiţios al UE în ceea ce priveşte Green Deal cu o arhitectură necesară şi cuprinzătoare a instrumentelor concrete, aşa-numitul pachet „Fit for 55”. Suntem în favoarea unor obiective mai ridicate privind sursele de energie regenerabilă, de 40% până în 2030, precum şi în privinţa unor ţinte specifice pentru eficienţa energetică şi îmbunătăţirea anunţată a sistemului ETS existent şi funcţional”, a spus Francesco Starace, în contexul în care Comisia Europeană a lansat miercuri oficial pachetul Fit for 55.

El a subliniat însă că pentru a atinge obiectivele propuse de UE este crucială eficientizarea rapidă a procedurilor de autorizare la nivelul statelor membre, în special pentru surse regenerabile.

Pentru Enel, acest set de propuneri pregăteşte, de asemenea, calea pentru accelerarea necesară către electrificarea utilizatorilor finali de energie, cum ar fi transporturile rutiere şi încălzirea, care este deja cea mai competitivă şi mai curată alternativă la combustibilii fosili.

Pachetul Fit for 55, care transpune în legislaţie obiectivele Green Deal privind neutralitatea climatică a Europei, va provoca un tsunami industrial, de la sectorul auto, aviatic, transport maritim până la modul în care ne încălzim casele, toate urmând să fie afectate de acest mega-pachet de măsuri.

Întregul scop al acestui pachet este reducerea emisiilor până în 2030 cu 55% faţă de nivelul din 1990, majorat faţă de ţinta iniţială de 40%. Obiectivul ar trebui atins într-o perioadă de numai 10 ani de zile.

De la consumatorii rezidenţiali, la transportul maritim şi rutier, toţi poluatorii vor fi taxaţi şi astfel încurajaţi să aleagă mereu cea mai verde opţiune. Mai mult, produsele energetice vor fi taxate în funcţie de impactul lor de mediu.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9250
Diferență: -0,1197
Ieri: 4.9309
Azi: 4.7278
Diferență: -0,2363
Ieri: 4.7390
Azi: 5.7274
Diferență: -0,2421
Ieri: 5.7413
Azi: 5.0120
Diferență: -0,2706
Ieri: 5.0256