Energie

Grupul grec PPC va finaliza achiziţia Enel România în septembrie devenind cel mai mare jucător din Europa Sud-Est: Ne vom majora capacitatea de producţie de energei cu 14%, iar numărul de clienţi cu 57%

Grupul grec PPC va finaliza achiziţia Enel România în...

Autor: Robert Manea

30.06.2023, 19:03 454

Grupul PPC a anunţat că va finalzia achiziţia Enel România în septembrie ceea ce ii va aduce creşterea numărului de clienţi cu 57% şi capacitatea de producţie de energie în exploatare cu 14%.

PPC vrea să continue şi să dezvolte ceea ce Enel  a construi in ultimii 18 ani în România în materie de energie verde, mobilitate electrică, portofoliul de clienţi. Prin această achiziţie PPC va deveni cel mai mare jucător de pe piaţa de energie din Europa de Sud-Est. 

"Cea mai mare parte a EBITDA a activităţilor Enel în România provine din activitatea de Distribuţie, care este reglementată şi, prin definiţie, foarte stabilă, astfel că va avea un impact pozitiv asupra EBITDA grupului PPC. În plus, toată producţia de energie electrică a Enel din România provine din surse de energie regenerabilă, ceea ce creşte procentul de EBITDA verde în totalul EBITDA şi îmbunătăţeşte indicatorii ESG relevanţi", a precizat Georgios Stassis.

Georgios Stassis a condus şi operaţiunile Enel România în anii anteriori, înainte de a prelua conducerea PPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO