Energie

Grupul Renovatio, care operează eoliene de 500 mil. euro cu portughezii de la EDP, ar putea realiza o centrală pe gaze de 300 de milioane de euro

Grupul Renovatio, care operează eoliene de 500 mil. euro...

Autor: Roxana Petrescu

28.08.2013, 00:07 352
Smart Electric Design, o companie con­trolată de grupul cipriot Renovatio, cunoscut pe plan local mai ales pentru proiectele eoliene dezvoltate în parteneriat cu grupul Energias de Portugal, unul dintre cei mai puternici jucători în energia verde din România, ar putea demara un proiect într-o centrală pe gaze de 450 MW la Satu Mare, a cărei valoare poate fi estimată la circa 300 de milioane de euro.
 
„În anul 2012 operatorul de transport şi sis­tem (Transelectrica) a înregistrat 65 de cereri de conectare la reţea, dintre care una pentru uni­tăţi de producere de energie utilizând com­bus­tibil convenţional (450 MW) şi 64 pentru uni­tăţi utilizând surse regenerabile de energie (5.903 MW)“, se arată în Raportul Naţional pe 2012 publicat recent de Auto­ritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
 
Potrivit datelor publicate pe site-ul Trans­elec­trica pe data de 19 februarie 2013, com­pania Smart Electric Design a obţinut avizul tehnic de ra­cor­dare, o fază incipientă în calendarul de reali­zare al unui proiect ener­getic, pentru o unitate de cogenerare (care produce energie electrică şi gaze naturale) cu o capacitate de 450 MW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO