Energie

Hidroelectrica termină primele nouă luni cu un profit net de 3,5 mld. lei. Compania şi-a vândut energia la un preţ aproape dublu faţă de 2021

Hidroelectrica termină primele nouă luni cu un profit...

Autor: Roxana Petrescu

15.11.2022, 10:25 365

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat primele nouă luni ale anului cu un profit net 3,5 mld. lei, cu 37% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, la venituri de 6,8 miliarde de lei, cu 47% mai mari, arată datele publicate într-un raport al Fondului Proprietatea, acţionar minoritar al companiei.

Compania se confruntă cu un an hidrologic slab, cu impact direct în producţia de energie, care a scăzut cu 24,5% faţă de primele nouă luni 2021. Pe de altă parte, preţul mediu de vânzare a energiei pentru primele nouă luni din 2022 a fost de 590,5 lei/MWh, cu 93,3% mai mare decât cel de anul trecut, astfel că a compensat din plin reducerea producţiei.

Hidroelectrica are un plan de diversificare a portofoliului de producţie de energie cu investiţii în parcuri solare şi eoliene. Potrivit celor mai recente informaţii, compania are deja, în diferite etape de dezvoltare, proiecte de 400 MW.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO