Energie

Încep procedurile pentru compania care va construi centrala de 1 mld. € de la Rovinari

Încep procedurile pentru compania care va construi...

Autor: Roxana Petrescu

05.05.2014, 00:06 361
Procedurile de înfiinţare a unei companii de proiect româno-chineze pentru o termocentrală nouă de 600 MW la Rovinari, în valoare de un miliard de euro, ar trebui să înceapă în şase săptămâni, potrivit ministrului economiei, Constantin Niţă, citat de Mediafax. Tot el a mai spus că docu­men­taţia în baza căreia vor începe lucrările la acest proiect ar urma să fie finalizată până la sfârşitul anului.
 
Investiţia va fi susţinută de grupul China Huadian En­gineering, care a câştigat licitaţia pentru acest proiect la jumă­tatea anului 2012, la mai bine de doi ani după ce re­pre­zen­tanţii centralei Rovinari au spus că doresc construirea unui nou grup. Practic, chinezii vor veni cu bani, în timp ce statul va asigura infrastructura necesară (terenul, evacuarea de putere etc.). Termocentrala Rovinari face parte din Com­ple­xul Energetic Oltenia.
 
Potrivit informaţiilor disponibile în legătură cu acest proiect, lucrările ar trebui să dureze 36 de luni. Deja există o întârziere în realizarea investiţiei ţinând cont de faptul că la începutul anului trecut reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia spuneau că avizul de construire ar fi trebuit să fie eliberat până în noiembrie 2013. Iniţial, termenul estimat pentru finalizarea construcţiei era 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO