Energie

Preţul la gaze pentru consumatorii casnici se reduce de la 1 mai cu circa 1,5%

Preţul la gaze pentru consumatorii casnici se reduce de...

Autor: Departamentul Economic

27.04.2016, 14:57 343

Decizia vine după scăderea tarifelor de distribuţie pentru E.ON Distribuţie România cu circa 8,8% şi pentru Distrigaz Sud Reţele SRL cu circa 2,4% şi după recuperarea parţială de către societăţi a costurilor istorice cu achiziţia gazelor naturale destinate furnizării la clientii casnici.

Potrivit ANRE, de la 1 mai, 1,51 milioane clienţi casnici al căror furnizor este E.ON Energie România vor beneficia de o reducere de circa 1,9%, iar 1,42 milioane de clienţi ai Engie România de o reducere de 1%.

"Având în vedere însă, că de serviciul de distribuţie beneficiază toţi clienţii noncasnici racordaţi la sistemele de distribuţie, scăderea tarifelor de distribuţie este un element care ar putea genera/determina şi o scădere a preţurilor de furnizare aferente pieţei concurenţiale, în funcţie de serviciile care fac obiectul contractelor de furnizare în regim negociat şi a condiţiilor contractuale", spune ANRE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO