Energie

Prioritatea Romgaz pentru 2024: menţinerea declinului de producţie de gaze naturale sub 2,5%

Prioritatea Romgaz pentru 2024: menţinerea declinului de...

Autor: Roxana Petrescu

17.01.2024, 00:07 1560

Centrala de la Iernut, un parc solar de 40 MW şi desigur proiectul Neptun Deep din Marea Neagră sunt la rândul lor pe „to do“ list-ul Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, în 2024. Dar menţi­nerea unui procent scăzut privind declinul producţiei de gaze rămâne prioritatea zero a Romgaz anul acesta.

„În domeniul exploatării zăcămintelor de hidrocarburi, cea mai mare provocare a anului 2024 este menţinerea declinului de producţie de gaze naturale sub 2,5%, obiectiv strategic al Romgaz“, spun reprezentanţii companiei de stat. Grupul Romgaz a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 6,81 miliarde lei, în scădere cu 37% faţă de perioada similară din 2022, şi un profit net de 2,16 miliarde lei, mai mic cu 3%, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

 Un efect important în diminuarea cifrei de afaceri din vânzarea gazelor naturale l-au avut prevederile OUG nr.27/2022 prin care s-a stabilit în sarcina Romgaz obligaţie ca cea mai mare parte a producţiei să fie vândută la preţul reglementat de 150 lei/MWh, se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO