Energie

Radu Mustaţă, Energy & Power Leader for Central CEE, Marsh: România nu are nevoie de o strategie de câştig rapid, ci de o strategie mare, care să ne asigure câştigul pe termen lung. Trebuie să ne concentrăm pe proiecte mari şi pentru a face asta România are nevoie de un cadru legal adecvat

ZF Power Summit 2024

Radu Mustaţă, Energy & Power Leader for Central CEE,...

Autor: Alexandra Matei

27.02.2024, 18:40 62

România are nevoie de o strategie energetică, consideră Radu Mustaţă, Energy & Power Leader for Central CEE în cadrul Marsh,  care să asigure câştigul pe termen lung, iar pentru a atinge acest obectiv este necesar să existe un cadru legislativ adecvat, care să permită dezvoltarea de proiecte mari la nivel naţional.

„Ne aflăm într-un context în care fiecare ţară din Europa are un obiectiv clar de tranziţie la energia curată şi o viziune net zero pentru 2050. Trebuie să ne gândim la 2030 ca la o piatră de hotar importantă şi uriaşă în ceea ce priveşte calea către 2050. Dacă nu ne ţinem de plan până în 2030, va fi prea târziu pentru a schimba direcţia către anul 2050. România nu are nevoie de o strategie de castig rapid. Avem nevoie de o strategie mare, care să ne asigure câştigul pe termen lung. M-aş concentra pe proiecte mari şi pentru a face asta România are nevoie de un cadrul legal adecvat, de CFD-uri, garanţii de stat, sprijin pentru investitorii internaţionali în dezvoltarea şi implementarea planurilor de afaceri”, a spus el în timpul ZF Power Summit 2024.

 

Ce a mai declarat în timpul evenimentului:

Au existat în ultimii ani o serie de politici guvernamentale care au impact în prezent asupra tranziţiei energetice. Pentru a ne atinge obiectivele, trebuie să înţelegem că acestea nu sunt doar ţinte orientative, ci direcţii clare pe care trebuie să le urmăm.

Hidrocarburile, petrolul şi gazele şi cărbunii vor fi cele mai afectate segmente ale industriei energetice în contextul ţintelor pentru 2050. Offshore wind, solarul şi zona de onshore vor fi vedetele în spaţiul energetic până în 2050. Gazul este un vehicul de tranziţie.

Pe măsură ce trecem la această lume din 2050, vedem că peisajul se schimbă puternic. ESG este deja prezent în domeniul bancar, asigurări, investiţii, aşa că nu mai putem vorbi despre finanţări şi proieicte care nu îndeplinesc criteriile de mediu.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO