Energie

Radu Mustaţă, sales director Marsh România: Eu aş paria pentru următorii ani pe nuclear

ZF Power Summit 2019

Radu Mustaţă, sales director Marsh România: Eu aş...

Autor: Răzvan Botea

19.02.2019, 16:02 752

Din punctul de vedere al obiectivelor României în ceea ce priveşte securitatea energetică, energia nucleară se va dezvolta şi urmează o perioadă de investiţii. Cărbunele de asemenea are o şansă să rămână în mixul energetic, în timp ce energia regenerabilă nu ar trebui neglijată, a spus în cadrul evenimentului ZF Power Summit  Radu Mustaţă, sales director Marsh România.

„Eu aş paria în umătorii ani pe nuclear. Dacă ne uitam la obiectivele noastre de securitate energetică. Urmează o perioadă de investiţii şi cred în şansele lor. Cărbunele are o şansă să rămână în mixul energetic, atata timp cat rămâne curat. Partea de prosumeri, iarăşi mergând pe zona de descentralziare, prosumerii asta fac, urmăresc să se desprindă de reţelele electrice. Nu aş desconsidera regenerabilele în tot ansamblul lor, pentru că avem angajamente la nivel european. Aş merge pe suţinerea unui mix energetic echilibrat.”

Marsh România a făcut parte dintr-un consorţiu format de Ministerul Energiei pentru elaborarea unei scheme de ajutor pentru sectorul energetic românesc în vederea atingerii obiectivelor strategice din acest sector în perioada 2019-2030.

„Ministerul Energiei a format un consorţiu din care a făcut parte şi Marsh.  Am elaborat un mecanism pentru sprijinirea investiţiilor în proiecte de energie din surse curate. În cadrul acestui studiu elaborat şi finalizat anul trecut, am preluat experienţa unor experţi de top la nivel naţional din grupul nostru şi am modelat impactul unei astfel de scheme de suport în peisajul total al investiţiilor şi în sensul sprijinirii strategiei energetice a României.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO