Energie

Restart Energy One, furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 110 milioane lei, în creştere cu 73%, şi un profit de 6,7 milioane lei, de la o pierdere de 3 milioane lei în S1 2021

Restart Energy  One, furnizor independent de energie...

Autor: Roxana Rosu

03.10.2022, 09:39 677

Restart Energy One (indice bursier REO26), furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 110 milioane lei, în creştere cu 73%, în timp ce profitul net s-a majorat la 6,7 milioane lei, de la o pierdere de 3 milioane lei în S1 2021, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

”Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta si de o politica echilibrata de gestionare a surplusului de energie din portofoliu, situatie generata in principal de reorientarea business-ului din zona de furnizare catre cea de servicii si dezvoltare aferente capacitatilor de productie de energie regenerabila. Pentru a doua perioada a anului 2022, compania are in vedere o mentinere a ritmului de crestere si chiar de accelerare a segmentului de rooftop concomitent cu mentinerea unei abordari conservatoare pe zona de furnizare”, se precizează în raport.

Compania are în plan să se concentreze pe clienti industriali mari si foarte mari, având în vedere oportunitatile comerciale de pe acest segment.

Creşterea afacerilor în S1 a fost generată in principal de evoluţia pozitiva a vânzărilor diviziei Restart Solar, creată de companie pentru segmentul comercial (roof top), care are în portofoliu 67 de proiecte cu o capacitate totala de aproximativ 15 MWp.

Restart Energy a fost înfiiţat în 2015 la Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO