Energie

Rompetrol: Rafinăria Petromidia continuă să funcţioneze. Restul instalaţiilor aflate în fluxul tehnologic au fost securizate

Rompetrol: Rafinăria Petromidia continuă să...

Autor: Cristina Bellu

22.06.2023, 15:06 215

Rompetrol Rafinare face primele estimări în legătură cu incidentului produs miercuri, 21 iunie, la instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC) din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari, şi anunţă că impactul acestuia asupra activităţilor de producţie este unul redus.

“Rafinăria Petromidia continuă să funcţioneze, iar restul instalaţiilor aflate în fluxul tehnologic sunt securizate. Instalaţia MHC este scoasă din fluxul de producţie, rolul acesteia fiind preluat de alte unităţi”, spun oficialii Rompetrol.

Aceştia precizează că în funcţie de evaluările interne, compania va adapta reţetele specifice de rafinare, pentru funcţionarea la capacitatea optimă a unităţilor de producţie.

“Rompetrol Rafinare va continua să asigure produsele necesare pe piaţa din România”.

O explozie urmată de un incendiu puternic s-a produs miercuri la rafinăria Petromidia din Năvodari. În Constanţa a fost activat planul roşu de intervenţie, iar populaţiei i-a fost transmis mesaj RO-Alert din cauza fumului dens.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO