• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8810
  • Leu / USD4.7247
Energie

Theuns Victor, Executive Director - Industrial Planning, GFG Alliance: Transformarea industriei producătoare de oţel are trei componente cheie. Prima este electricitatea verde şi accesibilă ca preţ

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

Theuns Victor, Executive Director - Industrial Planning, GFG Alliance: Transformarea industriei producătoare de oţel are trei componente cheie. Prima este electricitatea verde şi accesibilă ca preţ

Autor: Ramona Cornea

25.01.2022, 11:16 100

Theuns Victor, Executive Director - Industrial Planning, GFG Alliance, afirmă că  transformarea industriei producătoare de oţel are trei componente cheie, iar prima dintre ele este electricitatea verde şi accesibilă ca preţ.

”Modul în care noi privim transformarea industriei producătoare de oţel este din prisma a trei componente cheie. Prima este că avem nevoie de multă electricitate verde şi accesibilă ca preţ. Aceasta este o provocare. A doua componentă este că trebuie să schimbăm calea industriei de la cărbune la combustibilul viitorului, care este hidrogenul. Acest lucru vine şi el cu provocările lui. A treia componentă a transformării este nevoia de schimba tehnologiile de obţinere oţelului, care sunt toate bazate pe carbon. Acest lucru trebuie să se schimbe”, a declarat Theuns Victor în cadrul conferinţei ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

Ce a mai declarat Theuns Victor în cadrul conferinţei:

·       Preţul energiei de astăzi este o aberaţie. Dacă acestea sunt preţurile cu care va trebui să lucrăm, atunci va fi foarte dificil să avem industrii comparative. Din punctul meu de vedere, nivel preţurilor la energie va trebui să scadă. Nu sunt sigur până la ce nivel, dar nu putem susţine preţurile din prezent.

·       De asemenea, nu trebuie să neglijăm aspectele de siguranţă în folosirea hidrogenului. În industria oţelului trebuie să ne asigurăm că înţelegem exact cum putem să gestionăm şi să folosim hidrogenul în siguranţă.

·       Am spus că avem nevoie de multă electricitate verde la preţuri accesibile, ceea ce înseamnă că trebuie să ne gândim cum să introducem energia regenerabilă în ecuaţie. Energia solară şi cea eoliană nu sunt suficiente pentru a face acest lucru şi poate trebuie să ne gândim la o combinaţie cu alte tipuri de energie. Sunt chestiuni care trebuie adresate, încă nu suntem în punctul acela, deci trebuie să le dezvoltăm.

·       Cred că multe dintre aspecte vin din investiţii, deci investiţiile şi cooperarea sunt esenţiale. De asemenea, avem nevoie de timp.

În aspectul de tehnologii pentru obţinerea oţelului, cred că întrebarea este cum obţinem multă energie electrică verde şi accesibilă şi cum să producem rentabil, acestea cred că vor fi provocările. Ele trebuie să vină cu investiţii şi cu cooperare cu toţi actorii implicaţi, dacă vrem să avem succes

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0162
Ieri: 4.9469
Azi: 4.7247
Diferență: -0,4803
Ieri: 4.7475
Azi: 5.8810
Diferență: 1,2708
Ieri: 5.8072
Azi: 4.7380
Diferență: 0,2836
Ieri: 4.7246