Energie

Tranzacţie de 1 mld. euro la orizont: Electrica, Hidoelectrica şi SAPE, în consorţiu pentru a cumpăra CEZ România: 19 investitori în cursă

Tranzacţie de 1 mld. euro la orizont: Electrica,...

Autor: Roxana Rosu, Liviu Popescu

04.06.2020, 00:07 1771

CEZ pentru ZF: Întrucât starea de urgenţă s-a încheiat şi Ordonanţa militară 8 a expirat în România, procesul de due-dilligence continuă.

Electrica (EL) intenţionează ca în consorţiu cu Hidro­elec­trica şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Ener­gie (SAPE) să achiziţioneze active ale CEZ România, în ceea ce ar putea fi cea mai mare tranzacţie în energie din ultimii ani, şi care ar putea determina diversificarea obiectului de activitiate al unor societăţi cu capital majoritar local.

Potrivit unor informaţii ale ZF, tranzacţia prin care CEZ îşi vinde activele din România este evaluată la circa 1 mld. euro cu 19 investitori rămaşi în cursa pentru aceste active, care includ şi cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa.

Electrica a anunţat miercuri la bursă că „este în curs de a explora posibilitatea participării sale, în cadrul unui potenţial consorţiu format împreună cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie şi Hidroelectrica la procedura competitivă organizată de CEZ pentru vânzarea filialelor sale din România“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO