Energie

Veniturile Hidroconstrucţia, la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu. „Afacerea este marcată de lipsa ofertelor pentru execuţia de proiecte majore de investiţii“

Veniturile Hidroconstrucţia, la cel mai scăzut nivel...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.04.2017, 00:08 800

Constructorul cu capital privat românesc Hidroconstrucţia şi-a redus afacerile la jumătate anul trecut, la 403 milioane de lei (89,5 milioane de euro), în condiţiile în care în 2015 încheiase cu 764 milioane de lei (170 milioane de euro).

Compania pune scăderea pe seama absenţei proiectelor majore de investiţii în construcţii, atât din partea statului, cât şi din partea companiilor private. Hidro­construcţia, locul doi în sector în 2015 după grupul austriac Strabag, este prima companie de talie mare din construcţii care a anunţat cifra de afaceri din 2016.

„În anul 2016, Hidro­cons­truc­ţia SA a înregistrat o cifră de afaceri de 403 mil. lei, re­zultată din activitatea de bază a societăţii, de realizare a lu-crărilor de construcţii şi montaj, activităţi conexe (servicii şi bu­nuri vândute) şi alte activităţi. Pentru anul 2017, estimările ci­frei de afaceri sunt de circa 600 mil. lei, bazate pe rea­liza­rea de proiecte de construcţii în ţară (90%) şi stăinătate (10%)“, spun reprezentanţii Hidro­construcţia.

Declinul din 2016 vine după ce cu un an în urmă compania se redresase, înregistrând cel mai bun rezultat din 2011 până atunci. În perioada 2011-2014 compania de construcţii pierduse jumătate din business. „Afacerea se menţine în trendul ultimilor ani, marcată de lipsa ofertelor pentru execuţia de proiecte majore de investiţii din cauza nealocării surselor de finanţare atât în domeniul public, cât şi privat“, transmite compania, care este condusă din funcţia de director general de Mihăiţă Fundeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO