Energie

Virgil Popescu, fost ministru al Energiei, la listarea H2O: Tot mai mulţi investitori cred că Bursa de Valori Bucureşti este o opţiune reală pentru investiţii în această regiune

Virgil Popescu, fost ministru al Energiei, la listarea...

Autor: Alex Ciutacu

12.07.2023, 12:47 3489

Listarea Hidroelectrica (H2O) la Bursa de Valori Bucureşti arată că tot mai mulţi investitori văd piaţa locală de capital drept o opţiune reală pentru a investi în regiune, a explicat Virgil Popescu, fostul ministru al Energiei, prezent la evenimentul de listare H2O.

„Ministerul Energiei are companii importante din sistemul energetic naţional listate la Bursa de Valori Bucureşti, Hidroelectrica este ultima din această categorie. Avem Nuclearelectrica, Romgaz, Electrica, pachet minoritar şi la OMV Petrom, listată la Bucureşti – şi mă bucur că OMV Petrom trece de la Londra la Bucureşti – asta înseamnă încredere în Bursa de Valori Bucureşti, înseamnă că tot mai mulţi investitori cred că Bursa de la Bucureşti este o opţiune reală pentru investiţii în această regiune”.

Alte declaraţii:

  • Este o bucurie pentru noi toţi, pentru piaţa de capital din România, să arătăm tuturor că Bursa de Valori Bucureşti este o bursă solidă, care poate demonstra că are capacitatea să absoarbă din ce în ce mai mult capital în România la Bucureşti.
  • Hidroelectrica este o companie verde şi trebuie să rămână o companie verde.
  • Compania Hidroelectrica a intrat cu succes în piaţa de retail într-un moment în care am trecut printr-o criză energetică, a protejat populaţia, a înţeles că poate face şi profit şi poate proteja şi populaţia prin preţuri accesibile ale energiei electrice. Pas cu pas şi-a modernizat activitatea, şi-a pus la punct sistemul informatic şi sunt convins că într-o perioadă foarte scurtă nu vom mai avea discuţii că nu ne-au venit facturile la energie de la Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO