Companii

Engie, cel mai mare distribuitor local de gaze naturale este aproape de a finaliza prima staţie cu gaz natural comprimat

Prima staţie de gaz comprimat a Engie este situată în cartierul Militari din Bucureşti

Prima staţie de gaz comprimat a Engie este situată în cartierul Militari din Bucureşti

Autor: Roxana Petrescu

15.01.2018, 00:06 843

♦În Franţa, Engie operează peste 140 staţii de alimentare cu gaz natural comprimat pentru toate tipurile de vehicule (dintre care 33 sunt staţii publice) şi mai mult de 40 de staţii pentru vehicule mari (autobuze, autoutilitare, camioane, maşini de reciclare/autogunoiere).

Engie, grupul franco-belgian de utilităţi care este cel mai mare distribuitor de gaze naturale din România, este aproape de a finaliza lucrările la prima sa staţie de gaz comprimat din Bucureşti, situată în cartierul Militari. Reprezentanţii companiei nu au comentat asupra acestei unităţi, dar cert este că staţia reprezintă o premieră în portofoliul de produse al Engie şi confirmarea unui plan anunţat în urmă cu mai bine de un an.
 
„GNC (gaz natural comprimat - n.red.) poate fi utilizat pentru transportul în comun, flotele de curăţenie urbană şi colectare a de­şe­urilor, dar şi pentru transportul mărfurilor sau pentru vehiculele comerciale. Ca răs­puns la preocupările legate de mediu, GNC este din ce în ce mai utilizat drept com­bustibil alternativ în sectorul trans­port­u­rilor“, se arată totuşi pe site-ul Engie Ro­mâ­nia, un business de peste un miliard de euro.
 
Tot pe site-ul companiei se mai precizează că, de exemplu, în Franţa Engie operează peste 140 de staţii de alimentare cu gaz natural comprimat pentru toate tipurile de vehicule (dintre care 33 sunt staţii pu­blice) şi mai mult de 40 de staţii pentru vehi­cule mari (autobuze, autoutilitare, camioa­ne, maşini de reciclare/autogunoiere).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO