Companii

Eurisko intra sub umbrela CB Richard Ellis pentru 35 mil. $

11.02.2008, 19:07 26

Compania americana de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, unul dintre cei mai mari jucatori mondiali pe piata de profil, a cumparat firma locala Eurisko Consulting, intr-o tranzactie de circa 35 de milioane de dolari (24 mil. euro).
Mutarea confirma informatiile publicate in ZF in august anul trecut, conform carora Eurisko se afla pe lista de achizitii a CB Richard Ellis, care tocmai retrasese licenta firmei care opera pe piata locala sub brandul sau. "Romania a devenit o tara de interes strategic pentru clientii nostri. Achizitia ne permite sa raspundem necesitatilor acestor clienti si ne intareste pozitia in importanta regiune a Europei Centrale si de Est", a declarat Mike Strong, presedintele CB Richard Ellis pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Eurisko are in prezent peste 120 de angajati, fiind numarul doi de pe piata locala de consultanta imobiliara, dupa cifra de afaceri, dupa subsidiara unui alt gigant la nivel mondial - Colliers International.
"In plina criza subprime in Statele Unite, tranzactia arata ca interesul pentru piata imobiliara locala nu scade, ci dimpotriva, este in crestere. Este cu atat mai important ca o companie de top americana a hotarat sa ocupe o pozitie puternica", a comentat Doru Lionachescu, partener principal in firma de investitii Capital Partners, care a asistat Eurisko in tranzactie.Casa de avocatura Badea Clifford Chance a oferit asistenta pentru CB Richard Ellis. Eurisko a obtinut in 2007 o cifra de afaceri de 14,3 mil. euro si anuntase pentru acest an un target de venituri de 25 mil. euro.
La o marja de profitabilitate de circa 20%, americanii si-ar recupera investitia in cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO